Knuds Woblere

Det er dejligt at møde en person med sammen lidenskab.
Jeg fik en mail fra Knud som har helt fod på det med hjemmegjort grej.
Har du spørgsmål til nedenstående så mail til knud MAIL

Knud skriver

Denne wobler kender jeg som den ”svenske” wobler, den har fulgt mig i mange år, og udmærker sig ved, at den er nem at fremstille og god at fiske med og særligt i koldt vejr hvor den kan spinnes meget langsomt, den er god både til torsk og ørred.

Vægten kan variere efter bly-mængden, men ligger mest mellem 16 – 22 gr.
Kan fremstilles med bl.a. drejebænk, men jeg prøver at få fat i en rundstok på ca. 13 mm. I diameter, som på siderne høvles så den den kun er 12 mm.
Derefter kan den spidses som det ses på skit- sen, men forrest skal den slibes lidt mere på den ene side som det vises på den øverste model, Det får den til at få en vrikkende gang i vandet, både ved langsom og hurtig indspinning.
Derefter fræses der ud til bly og bores huller til den rustfri tråd.
Jeg grunder gerne med rester af oliemaling som tyndes lidt med terpentin og lader den rigtig labbe det i sig.
Så tørrer den et par dage og hvis det er hvid eller grå oliemaling den er grundet med kan man gå videre og sprøjte eller male i de farver som man syntes bedst om.
Skal ryggen have et mønster kan dette gøres med enten en spraydåse og én skabelon eller man kan tage en tandstik og sætte en lille stump svamp på denne, og duppe hen over ryggen, bagefter Smides det bare væk.
Jeg lakerer det hele bagefter med en god gang skibslak det virker meget holdbart.
Forreste øje afsættes lodret og det bagerste sættes vandret. 


 

Denne fisk blev taget på wobler og med en gammel splitcanestang som jeg byggede i 1976-78, så det var spændende om den kunne holde til det , den er kun limet med almindelig hvid snedkerlim